Onderlandhuis (verkocht)

 1. Home
 2. Verkoop
 3. Onderlandhuis (verkocht)

DIT OBJECT IS VERKOCHT!

Uniek ondergronds vakantiehuis. Recreëren onder eigen grond, de ultieme groene belevenis en een bron van energie.

Groen wonen is onlosmakelijk verbonden met comfort, gezond leven, slimmer energiegebruik en zorg voor het leefmilieu. De initiator van het project, Dennis Goosen verwacht dat ecologisch vakantiewoningen het nieuwe vakantie trend gaat bepalen. Deze woning is voorzien van de innovatie voorzieningen op het gebied van duurzaam, energiezuinig én gezond recreëren. Het vakantiehuis is gebouwd met natuurlijke materialen en zijn heeft hoogpresterende muur-, dak- en raamisolatie, energiezuinige installatie en groendak. Gezond gebouwd om vrij in te ademen en bron van energie: de vakantiebungalows zijn klaar zijn klaar voor de toekomst! ­ Uw vakantie woning wordt een bron van energie.

Projectontwikkeling

Initiatiefnemer Dennis Goosen koos voor een bouwteamovereenkomst met Frits Westerlaken. ‘Op grond van hun kennis en ervaring met houtconstructies, duurzaam bouwen en het meedenken in kostenrisico’s bij de verdere planontwikkeling.’

Het concept

Het Eldoradopark, wat gelegen is aan de rand van Chaam midden in de bossen, is ruim opgezet en heeft een rustgevend en natuurlijk karakter. Het bungalowpark staat in de wijde omgeving bekend om de ‘koepeltjes’ en de ‘iglo’s’. Om het Eldoradopark er nog meer uit te laten springen is samen met de lokale aannemer, Bouwbedrijf van der Westerlaken, een ontwerp opgesteld om het natuurlijke aspect,
van Chaam en het Eldoradopark, nóg meer tot zijn recht te laten komen. Een simpel concept: Een geïsoleerde en waterdichte betonnen schil, waarover een berg aarde wordt gelegd en bezaait wordt met gras. Hierdoor loopt het grasveld door en creëren we als het ware een ‘ondergrondse’ recreatiewoning. Met veel aandacht voor het juiste materiaalgebruik ontstaat een uiterst duurzame, milieuvriendelijk en comfortabele bungalow. Deze bungalow voldoet aan de laatste bouwkundige eisen en is dé ideale plek om tot rust te komen. Daarnaast is de levensduur lang en het ‘cradle-to-cradle’ gehalte hoog. Dankzij de grote raampartijen in de voor- en achter gevel is er aan daglicht geen gebrek. Dit zorgt binnen voor een uitstekend leefklimaat. Het grote voordeel van de grond die over de bungalow zal komen is isolatie. Deze grond heeft niet alleen een isolerende werking bij lage temperaturen, waardoor het in de winter binnen sneller warm blijft, maar ook bij hoge temperaturen, zodat in de zomer de temperatuur zeer aangenaam zal zijn. Dit alles is ook weer terug te zien in de exploitatie kosten, oftewel de stookkosten, die het hele jaar zeer laag zullen blijven. Naast voordelen met betrekking tot temperatuurverschillen is de bungalow vanzelfsprekend ook zeer goed geïsoleerd tegen geluid van buitenaf.

Neem contact op voor meer informatie!

Het Eldordado Park

Eldorado is een rustgevend bungalowpark gelegen tussen Tilburg en Breda. Geniet hier van een welverdiende vakantie in uw eigen vakantiehuis!

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij uw vakantiewoning! Ons streven is dat u de woning geheel energieneutraal kunt gebruiken! Bij de aankoop van uw vakantiewoning kunnen we overgaan tot nog meer milieuvriendelijke mogelijkheden. Denk hierbij aan zonnepanelen, een perfect HWA systeem, LED verlichting en bijvoorbeeld een oplaadpunt voor uw fiets of auto! Met de wetenschap dat het een ecologische vakantiewoning is, wordt uw vakantieplezier nog groter!

Bungalowpark Eldorado bestaat uit meer dan 99 bungalows. Deze bungalows beschikken allen over een uniek ruim stuk eigen grond (zie de kadasterkaart hieronder). De bungalows zijn voor het grootste gedeelte gebouwd in de typische vorm van een iglo en bestaan uit polyester. Deze iglo’s zijn op een respectabele leeftijd gekomen en zullen geleidelijk aan vervangen worden . De bouw van een aantal nieuwe bungalows is inmiddels gerealiseerd, deze levensloopbestendige bungalows passen zich goed aan de landelijke omgeving aan, zijn verrassend ruim van binnen en het bijzondere uiterlijk blijft behouden. Ook zijn er diversen andere Bungalows bijgekomen met een afmeting van 70 m2.

Gaat u zich groen onderscheiden van de rest?

De bungalow is volledig ingericht met een interieur-pakket van maarliefst 12.000 euro!

Bij een modern vakantiehuis hoort een moderne energiehuishouding. Uw vakantieplezier wordt nog groter met de wetenschap dat uw vakantie onderkomen nagenoeg zelfvoorzienend is als het op verwarming en warm water aan komt. Indien u de recreatiebungalow ook nog eens verhuurt, zorgt een duurzame energie-huishouding voor een hoger huurrendement. Uw jaarlijkse kosten blijven ondanks intensief gebruik laag en voorspelbaar. De investering in de duurzame maatregelen rendeert bovendien minstens zo goed als uw hele recreatiebungalow.

Neem contact op voor meer informatie!

Duurzame investering

Waarom is het interessant te investeren in een recreatiewoning?

Dat bedenkt u natuurlijk zelf, maar wij willen enkele suggesties doen: Eerst en vooral kunt u er uiteraard zelf in recreëren, de rust opzoeken die u in de stad niet meer vindt. Denk aan wandelen op het park op een vroege zomerochtend, u hoort alleen maar het gekwinkeleer van vogels, of denk aan een vroege wintermorgen met verse sneeuw, ongerept, uw voetstappen zijn de eerste. Maar u kunt evenzeer investeren als belegging. Natuurlijk altijd een risico, maar waardevast! Het rendement kan daardoor ook substantieel groter zijn. Het is maar waar u naar zoekt.

Bijkomende voordelen

VOF Dennis & Angel verzorgt desgewenst de verhuur van uw woning als u die niet gebruikt voor eigen recreatie. Ook als u er wél zelf gebruik van maakt kunnen wij voor u tijdens de perioden van uw afwezigheid de verhuur en het beheer voor u doen, professioneel en met jarenlange ervaring, dus mét verstand van zaken.

Tot slot

Bij de projecten die wij in de verkoop nemen gaan wij niet over één nacht ijs. Wij zijn dan ook van mening dat alle bij ons te koop aangeboden recreatiewoningen staan op een uitstekend park met nagenoeg alleen maar pluspunten. Mogelijk wordt u door de wijze waarop u als investeerder de recreatiewoning gaat gebruiken, ondernemer voor de btw. Daarbij zijn drie verschillende situaties te
onderscheiden:

 1. De recreatiewoning is alleen bestemd voor eigen gebruik;
 2. De recreatiewoning wordt geheel ter beschikking gesteld aan de
  verhuurorganisatie;
 3. De recreatiewoning is deels bestemd voor eigen gebruik en wordt voor het
  overige gedeelte ter beschikking gesteld aan de verhuurorganisatie.
 4. In het geval dat de recreatiewoning uitsluitend voor eigen gebruik wordt gebruikt, is
  btw aftrek in principe niet mogelijk. De recreatiewoning wordt gezien als privé
  vermogen en u als investeerder niet als ondernemer.

Als er sprake is van (gedeeltelijke) verhuur aan de verhuurorganisatie, dan wordt u mogelijk wél ondernemer voor de btw. U wordt dan afdracht plichtig en dient daardoor een omzetbelastingnummer aan te vragen bij de Belastingdienst. Voor deze aanvraag kan het formulier “Opgaaf startende ondernemer” worden gedownload op www.belastingdienst.nl. Op de website van de Belastingdienst vindt u ook verdere informatie over het doen van btw aangifte en het bijhouden van een btw-administratie. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is niet verplicht. Ook meer informatie omtrent de fiscale behandeling van een tweede woning vindt u ook op de site van de belastingdienst.

Pin It on Pinterest